Eerste nieuwbouw voor Woningstichting Nijkerk in Hoevelaken

Nijkerk, 6 november 2017 - Woningstichting Nijkerk (WSN) realiseert haar eerste nieuwbouw in Hoevelaken. Aan de Sportweg (waar voorheen korfbalvereniging Telstar zat) komen 24 huurappartementen. Daarvan zijn er 16 bestemd voor bewoners die worden ondersteund door de JP van den Bent stichting. De overige 8 wijst WSN met voorrang toe aan woningzoekenden uit Hoevelaken met een zorgindicatie. Alle appartementen worden gerealiseerd door QaMP Projectontwikkeling. Woensdag 1 november ondertekenden partijen hiervoor een overeenkomst en ging de eerste schop in de grond.

De 24 appartementen zijn de eerste nieuwbouw woningen van WSN in Hoevelaken. Naast Hoevelaken startte WSN ook een woningbouwproject in Nijkerkerveen.
Peter Toonen, directeur-bestuurder van WSN: “In Hoevelaken is behoefte aan ruim 200 sociale huurwoningen en hiervoor staan weinig concrete plannen op stapel. Naast de woningbouwplannen in Nijkerk hebben we geld om ook in Hoevelaken en Nijkerkerveen woningen te bouwen. Dat is goed voor de gehele gemeente Nijkerk”.

De 24 appartementen aan de Sportweg zijn ontwikkeld door John Kampkuiper van QaMP Projectontwikkeling uit Ugchelen en ontworpen door Peters & Lammerink architecten uit Hengelo. Prins Bouw uit ‘t Harde tekende voor de bouw, die deze maand nog start. De appartementen worden vervolgens eind 2018 sleutelklaar opgeleverd aan WSN, de eigenaar van de appartementen.

Het project is overigens het eerste, maar zeker niet het laatste nieuwbouwproject van WSN in Hoevelaken. Op de voormalige schoollocatie De Globe ontwikkelt Heijmans een woningproject met 5 koopwoningen en daarnaast 6 sociale huurwoningen voor WSN. De bouw van deze woningen start naar verwachting begin 2018. WSN is met de gemeente in gesprek over het met voorrang toewijzen van deze nieuwe woningen aan inwoners van Hoevelaken. Het is lang geleden dat gezinnen en ouderen uit Hoevelaken de mogelijkheid kregen om in Hoevelaken voor een nieuwe huurwoning in aanmerking te komen. Om een kans te maken op verhuizing is inschrijving als woningzoekende op www.woningneteemvallei.nl noodzakelijk.
 

Op de bijgevoegde foto staan van links naar rechts: Peter Toonen (WSN), Gerrit Berends (Prins Bouw) en John Kampkuiper (QaMP Projectontwikkeling).

0-DVNYYKLJWT.jpg
0-EZUDYWUBLF.jpg
0-HPLYNERPEQ.jpg
0-IIBRTFLLLZ.jpg

       Disclaimer | Copyright 2011©          

 

  home | even voorstellen | contact | duurzaamheid | route | downloads
Prins Bouw Prins Project